TEKNISET TIEDOT

Sadevesijärjestelmät

Tältä sivulta löydät tekniset tiedot Plastmon sadevesijärjestelmästä; vesikouruista ja syöksyputkista. Olet myös tervetullut ottamaan yhteyttä Plastmon asiakaspalveluun.

Kuinka valita oikea räystäskourun koko?

Sadevesijärjestelmän eri kokoluokat ovat suunniteltu erilaisten talotyyppien mukaan. Pienempiin rakennuksiin, kuten mökkeihin, ulkorakennukseen ja terasseille asennetaan 100 mm:n räystäskouru. Perinteisissä omakotitaloissa käytetään 125 mm:n räystäskourua. Suurempiin taloihin, kuten kerrostaloihin, varasto- ja teollisuusrakennuksiin käytetään 150 mm:n räystäskourua.

Varmistaaksesi, että sinulla on riittävä vedenpoistokapasiteetti, käytä lähtökohtana alla olevaa taulukkoa ja tee myös tarvittava laskelma:

Mittataulukko - Räystäskourut 
Koko (mm) Leveys (mm) Korkeus (mm)
100 102 64
125 120 144
150 144 87

 

Laske ensin katon pinta-ala (vedenpoistoalue: A x B), ja määritä tämän jälkeen syöksyputkien asennuskohdat:

Tarvitaanko laajennusjuoksutusosaa, laajennusosaa tai laajennusjatko-osaa?

Muoviset kourut elävät hieman lämpötilan vaihdellessa. Laajennusjuoksutusosaa, laajennusosaa, tai laajennusjatko-osaa käytetään siksi seuraavissa tapauksissa:

 

Vedenpoistokapasiteetin kontrollointi

Alla olevasta taulukosta voit lukea sadevesijärjestelmän vedenpoistokapasiteetin ja alastulojen eli syöksyputkien asennuskohdan vaikutuksen. Jos vedenpoistoala on suurempi kuin taulukossa annetut luvut, voit asentaa ylimääräisen syöksyputken, sillä tämä kasvattaa vedenpoistokapasiteettia. Jo suunnittelu vaiheessa on hyvä varmistaa juoksutusmahdollisuudet jokaista syöksyputkea varten. Huomioi, että räystäskourujen eri koot voidaan yhdistää erikokoisiin syöksyputkiin.

Ylläoleva on laskettu vuodelle 2030 ennustettujen sademäärien mukaan. 

Räystäskourujen koot voidaan asentaa yhdessä seuraavien syöksyputkien mittojen mukaan.

Kunnossapito

Plastmo räystäskourut ovat miltei huoltovapaat, mutta ajan kuluessa räystäskourut likaantuvat sään olojen vaihdellessa, ja tämä on näkyvissä eritoten vaaleissa muovisissa räystäskouruissa. Muovisen sadevesijärjestelmän puhdistukseen suosittelemme vettä ja saippuaa, sekä pehmeämpää harjaa.

Muista huoltaa räystäskourut vuosittain, etenkin syksyllä lehtien putoamisen aikaan.

1. Poista lehdet, neulaset ja muut lietteet

2. Harjaa tarvittaessa pinttinyt lika pois

3. Huuhtele räystäskourut ja syöksyputket riittävällä vedellä

 

Tarkista myös, että räystäskourut ja syöksyputket ovat tiiviitä, etteivät ne ole liikkuneet saumauksista tai irronneet esim. kulmauksessa.

Voit lukea lisävinkkejä räystäiden asennuksesta ja kunnossapidosta Plastmon asennusivuilta.

EPD

EPD

Takuuehdot

Takuu

Katso takuuehdot tästä

Löydä vastaus

Voimmeko auttaa?