Asennus

Ohjeita

Ohjeita

Katon pinta-alan laskeminen

Kun katon pinta-ala/vedenpoistoalan tulee laskea, on talon pituus yleensä helppo mitata. Välimatkaa räystäältä harjalle voi olla vaikeampi mitata, mutta se voidaan tehdä seuraavalla tavalla: Mittaa yhden alimman kattotiilen tai -levyn näkyvän osan pituus. Laske tämän jälkeen kuinka monta kattotiiltä tai -levyö katossa on räystäältä harjalle. Kerro saamasi määrä kattotiilen tai -levyn pituudella. niin saat mitan, jota tarvitset vedenpoistoalan laskemiseen - ilman, että sinun täytyy nousta katolle.

Ohjeita

Kourujen kaadon määrittäminen

Jos haluat räystäskouruusi kaadon, voit asettaa kourukoukkusi vierekkäin ja merkitä kaadon niihin tussilla. Asennettaessa enemmän kuin yksi alastulo, jaetaan kaato siten, että molempia alastuloja kohti tulee yhtä paljon kaatoa. On hyvä idea numeroida kourukoukut sellaisissa kohdissa, mikä ei tule näkymään jälkeenpäin. Silloin voit olla varma siitä, että asennat koukut oikein ensimmäisellä kerralla.

Ohjeita

Kourujen ja putkien lyhennys

Muoviset tuotteet lyhennetään rautasahalla tai hienohampaisella sahalla. Metalliset tuotteet katkaistaan rautasahalla. Älä koskaan käytä kulmahiomakonetta tai pyörösahaa. Jos mahdollista, käytä katkasituja päitä saumoissa, jotta voit käyttää kohtisuorat päädyt päätykappaleiden kohdalla. Kouruja leikatessa voidaan irrallista jatko-osaa käyttää sapluunana sahausta varten.

Ohjeita

Sadevesijärjestelmäliiman säilytys

Jos liima on kovin kylmää, voi sen ulospuristaminen putkilosta/patruunasta olla vaikeaa. Säilytä siksi liimaa sisätiloissa ennen käyttöä. Jos liimaa ei ole käytetty loppuun, voit laittaa ruuvin putkilon suukappaleeseen, jotta liima ei kuivuisi.

Ohjeita

Liimattavien pintojen puhdistus

Muovset, liimattavat pinnat kuivataan kuivalla liinalla. Metalliset, kuten sinkkiset, liimattavat pinnat pyyhitään/puhdistetaan Plastmo Wipes -liinojen avulla, jotta aikaansaataisiin tarpeeksi hyvä liiman kiinnittyvyys.

Ohjeita

Päätykappaleiden asennus

Räystäskorun on annettava hieman periksi, kun se napsautetaan kannattimiin/kourukoukkuihin. Räystäskouru on joustavampi ilman päätykappaleita. Tästä syystä on usein helpompi asentaa päätykappaleet vasta sen jälkeen, kun räystäskouru on asennettu kannattimiin/kourukoukkuihin.

Ohjeita

Juoksutusosan asennus

On hyvä idea asentaa jjuoksutusosa sen jälkeen, kun olet leikannut kouruun reiän, mutta ennen kuin asennat kourun kannattimiin/kourukoukkuihin - erityisesti jos tilasta on pulaa.

Ohjeita

Leikkaa reikä alastuloa varten

Sen sijaan, että tekisit kaksi poikkiviiltoa räystäskouruun, voit vaihtoehtoisesti leikata reiän metallikouruun peltisaksilla. Merkkaa reiän paikka tussilla. Poraa tämän jälkeen reikä räystäskouruun päästäksesi leikkaamaan saksilla. Leikkaa merkattua linjaa pitkin.

Ohjeita

Muovinen putkenkiinnitinsarja tiiliseinään

Muovisia putkenkiinnittimiä ei saa asentaa tiiliseinän saumakohtiin. Paras ja kestävin tulos saadaan asentamalla suoraan tiiliskiveen. Näin kiinnittimet tukevat oikealla tavalla ja pitävät syöksyputken paikoillaan. Noudata putkenkiinnitinsarjan pakkauksessa mukana tulevia asennusohjeita, jotta putken laajenemisliike mahdollistuisi.

Ohjeita

Maalaus

Jos haluat muovisen sadevesijärjestelmäsi sulautuvan täydellisesti rakennuksen väriin, voit maalata räystäslaudan samalla värillä kuin itse sadevesijärjestelmän. Alla värikoodit, jotka antavat sadevesijärjestelmän väriä lähinnä olevan tuloksen ja jotka paikallinen toimittajasi tarvitsee maalin sekoittamista varten. Musta: NCS 8502-B Valkoinen: NCS 0502-Y Harmaa: NCS 3500 Grafiitinharmaa: NCS 7502-B Ruskea: NCS 8010-Y70R.

Löydä vastaus

Voimmeko auttaa?