Usein kysyttyjä kysymyksiä

FAQ

Olemme koonneet useimmiten kysytyt kysymykset huollosta, sadevesijärjestelmistä, liimasta, asennuksesta ja huollosta tähän. Toivottavasta löydät vastauksen täältä, olet myös tervetullut ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Sadevesijärjestelmät

Onko tärkeää kuivata pinnat/poistaa rasva pinnoilta ennen liimausta ja miten ylimääräinen liima poistetaan?

Liimattavilta sinkki- ja teräspinnoilta tulee aina poistaa rasvat. Tämä on erittäin tärkeää, sillä muuten saumat voivat vuotaa. Plastmo Wipes -kosteuspyyhkeet on kehitetty erityisesti tätä tarkoitusta varten. Niillä voidaan poistaa rasvat pinnoilta ennen liimausta sekä poistaa ylimääräistä liimaa ennen kuin se kovettuu. Muovisten sadevesijärjestelmien yhteydessä riittää, että pinnat pyyhitään ja kuivataan puhtaalla ja kuivalla liinalla ennen liimausta.

Sadevesijärjestelmät

Miten pitkään liiman kestää kovettua?

Lämpötilasta riippuen muoviliiman kovettumisaika on 2 tunnista yhteen päivään. Metalliliima kovettuu n. vuorokaudessa. Molemmille liimoille yhteistä on, että osat tulee liittää yhteen heti liiman levittämisen jälkeen.

Sadevesijärjestelmät

Onko tuotteita liimattaessa säävaatimuksia?

Sekä muovi- että metalliliimojamme voidaan käyttää kosteassa säässä sekä -5 °C pikkupakkasessa. Tässä lämpötilassa liiman kovettuminen kestää tosin hieman pitempään. Muista, että liimapintojen tulee olla kuivia ennen liimausta. Liimattaessa kylmässä säässä tulee liimaputkilot säilyttää lämpimässä, jotta liima ei jähmettyisi liikaa.

Sadevesijärjestelmät

Miten sadevesijärjestelmät asennetaan?

Katso asentaminen täältä.

Sadevesijärjestelmät

Milloin kouruissa tulisi käyttää laajennusosaa?

Jos muoviset kourut ovat yli 18 metriä pitkiä, tulee käyttää laajennusosaa. Jos sinkkiset kourut ovat yli 36 metriä pitkiä, tulee käyttää laajennusosaa.

Sadevesijärjestelmät

Voidaanko sinkkistä sadevesijärjestelmää käyttää katepahvin yhteydessä?

Jotkin katepahvityypit tuottavat happoa hajoamistuotteena UV-valon yhteydessä. Tämä happo voi syövyttää sinkitystä. Käytä siksi katepahvia, joka ei tuota happoa.

Sadevesijärjestelmät

Voidaanko sinkkistä sadevesijärjestelmää käyttää yhdessä alumiinisen räystään kanssa?

Kyllä, mutta ne eivät saa olla kosketuksissa.

Sadevesijärjestelmät

Voidaanko sinkkistä sadevesijärjestelmää käyttää Hunton-aluskatteen kanssa?

Yläpuolella olevan aluskatteen tuottama öljy saattaa värjätä sinkin mustaksi.

Sadevesijärjestelmät

Ruostuvatko sinkkisen sadevesijärjestelmän osat leikkauspinnoiltaan?

Yleensä ympäröivän alueen sinkitys vetäytyy peittämään leikkauspinnan, mikä suojaa avointa pintaa. Jos halutaan lisäsuojaa, pinnat voidaan peittää sinkityksellä.

Löydä vastaus

Voimmeko auttaa?