Sadekourujen puhdistus

Sadekourujen puhdistus

Syksy on käsillä ja on aika tehdä sadekourujen puhdistus. Kourujen ja syöksyputkien nopea tarkastus voi olla yksinkertainen toimenpide, joka tarvitaan estämään sadeveden valuminen kattorakenteen alle. Jos vesi valuu rakenteeseen päin, se johtuu useimmissa tapauksissa siitä, että kaato on tehty väärään suuntaan, kourut ovat täynnä lehtiä ja lietettä tai asennus ei ole ollut tiivis. Varmista siis, että kourut tarkastetaan vuosittain, jotta ne ovat valmiita sadekauteen.

5 hyvää vinkkiä vesikourujen puhdistukseen

Sen ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista varmistaa talosi koko vuoden sulavesiä ja sadevesiä vastaan. Voit tehdä tämän eteen paljon tässä ja nyt, ja puhdistaa rännisi ennen ja jälkeen talven. Sekä räystäskourujen että syöksykourujen tarkistus ja puhdistus lehdistä ja muusta roskasta on kaiken a ja o. Olemme koonneet meidän parhaimmat vinkkimme:

1. Katon pinta-ala ja vesikourujen koko tulee sopia yhteen

Kaiken kaikkiaan on tärkeää, että valittu sadevesijärjestelmä on kooltaan oikea ja kattaa talosi vedenpoistotarpeen. Esimerkiksi tavalliseen omakotitaloon pinta-alaltaan 140m2 tulisi valita räystäskourukooksi 125 mm, ja syöksyputkiin halkaisijaltaan tyypillisesti kokoa ø75 mm. Suosittelemme kuitenkin useimpiin taloihin räystäskourun 125 mm:n kokoon yhdistettävän koon ø90 mm.

2. Räystäskourut tulee asentaa oikein

Jotta räystäskourut keräävät ja ohjaavat veden pois tehokkaimmin, tulee räystäskourut asentaa noin 1/3 alle räystäslaudan ja 2/3 yli räystäslaudan.

3. Räystäskourun kallistuskulma tulee olla oikein

On tärkeää, että kourun etureuna tulee hieman alemmas kuin kourun takareuna. Jos räystäskouruun tulee tukos, voi vesi tällöin ohjautua pois päin talosta ja valua kourun ulkoreunan ylitse. Tämän lisäksi tulee kourujen kaato eli kallistuskulma olla noin 2-3 mm. alaspäin kohti ulostuloputkea. Voit esimerkiksi itse varovaisesti taittaa kourukoukkua siten, että kallistuma tulee oikein.

4. Pidä räystäskourut ja syöksyputket puhtaana lehdistä ja muusta roskasta

Pidä silmällä vesikourujasi ja huolla ne säännöllisin väliajoin. Käytä tarvittaessa pehmeää harjaa, jotta saat mahdollisen lietteen pois. Huuhtele räystäskourut ja syöksyputket reilulla vedellä.

Katso videosta miten nopeasti voit puhdistaa vesikourusi:

5. Räystäskourut ja syöksyputket tulee olla tiiviitä

Ei tiiviit räystäskourut ja syöksyputket irtoavat liitoskohdistaan. Tarkista liitoskohdat vuosittain ja ole erityisen tarkka teräs ja alumiinisten räystäskourujen kanssa, jotka voivat ajan mittaan tervaantua / piinttyä.

Olisiko aika vaihtaa vesikourusi?

Vis flere
Löydä vastaus

Voimmeko auttaa?